Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
485 berichten.
hanske uit Eindhoven schreef op 03/03/2006 om 23:49:
Hoi Peter, het is inderdaad steeds interessanter om onze toch al niet onaangename site te gebruiken om vragen te stellen, en ik van mijn kant te beantwoorden, die het wel en wee van BOTS aangaan. En je weet,wat Botst kan alle richtingen uitgaan! Ik vind dat vooral DOEMAAR en HET GOEDE DOEL na BOTS veel betekend hebben voor de betere Nederlandstalige Pop!! Met Toontje Lager heb ik zelf nooit zoveel gehad, maar DE DIJK vind ik geweldig, wat een doorzetters!! Ook de SCENE van The Lau raakt mij nog steeds en de TROECKENER KECKS zijn zwaar ondergewaardeerd. Al met al vind ik veel Nederlandstalig talent zeer de moeite waard, metname BLOF en zeker niet te vergeten onze rappers als ALI B,BRAINPOWER,EXTINCE en nog vele anderen die zich in een sappig Nederlands jargon of dialect uitdrukken over onze kut-maatschappij,die criminelen laat gedijen en waardevolle personen het land uit stuurt. Nog even enkele dichtbije favorieten: TACKEDACK, VALS PLAT, OOST-WEST, MET ROOSEN, WIRRELDVOLK en nog veel meer!! Allemaal Nederlandstalig en goed van muziek en tekst!! M.a.w. het leeft muzikaal in Nederland!!!! Houdoe!!
Peter Jansen uit Rotterdam schreef op 03/03/2006 om 03:28:
Wat een leuke site! Ik heb jullie vroeger vaak gezien toen ik nog in Eindhoven woonde. Wat leuk dat je gewoon vragen kunt stellen en dat Hans dan antwoord geeft. Nou Hans, wat ik graag zou willen weten: Na jullie kwamen er veel andere nederlandstalige bands. Ik ben benieuwd wat je vindt van Blof en de Dijk en vroeger Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje lager. Is er iemand die de fakkel overneemt? Mooie cd trouwens.
hanske uit Eindhoven schreef op 02/03/2006 om 23:15:
Hallo Irma, het nieuwe Botslied De gedachten zijn vrij is wat betreft de tekst ontleend aan een oud Duits rebels straatlied Die Gedanken sind frei, dat in tijden van humane en politieke misere als protest door het volk op straat werd gezongen. Ik heb ooit opgevangen dat de originele Duitse tekst gebaseerd zou zijn op een gedicht van Heinrich Heine en dat de melodie van Schubert afkomstig is,maar zeker weten doe ik dat niet. Het liedje is overgewaaid naar Nederland en letterlijk vertaald en werd vroeger en nu nog steeds gebruikt als vorm van protest en opstandiheid tegen de heersende klasse die nog steeds wil bepalen hoe wij moeten denken. Onze pianist Kees heeft een andere melodie-lijn en metrum verzonnen en ik heb een min of meer eigen versie gemaakt op basis van de oude Duitse en Nederlandse teksten. Maar het gegeven blijft staan als een huis : De(mijn) gedachten zijn vrij!!!!!
Irma uit Oss schreef op 02/03/2006 om 00:01:
Ik kreeg jullie cd voor mijn verjaardag. Dat lied De gedachten zijn vrij is ontleend aan een oud socialistisch strijdlied. Hoe kwamen jullie erop om deze uitermate interessante versie te maken?
Erik Gijbels uit Overpelt schreef op 28/02/2006 om 10:00:
Wil iemand mijn kaart voor de nekka-nacht kopen ,ik heb geen zin meer om te gaan
fan van eerste uur uit - schreef op 27/02/2006 om 00:07:
ik had voor nekka een hotelletje in antwerpen willen boeken met mijn vrouw. We waren al aan het indrinken door botsproeven in de auto steeds te draaien. mooie boel is dat.
Frans uit Bladel schreef op 26/02/2006 om 20:53:
Nou hoeft voor mij die hele Nekka nacht niet meer, want ik zou voor Bots komen.
Karel Stevens uit - schreef op 26/02/2006 om 04:15:
jongens jongens wat een mooie cd. Mijn platen waren versleten (ik had ze allemaal)jullie liedjes staan als een huis!
Stefan uit Turnhout schreef op 26/02/2006 om 00:16:
Nou Kadril bedankt voor het schrappen van Bots uit de programmering van Nekka. Maar niet heus. Van je collega's moet je het hebben. Wat een kinderachtige streek. Ze kunnen beter k3l gaan heten.
maries uit kootwijkerbroek schreef op 25/02/2006 om 08:42:
hej botsie ik moet jou na doen met playbackshow maar ik weet nie so goewdt welke kleruh ik aan moet Groetuh MARIES
Anne uit Mechelen schreef op 25/02/2006 om 04:02:
Ik begrijp het niet. Jullie zouden daar toch spelen?
Stef uit Peer schreef op 25/02/2006 om 03:51:
Die Kradill kan helemaal in de stront zakken. Ik wou er naar toe om eindelijk weer eens Bots te zien
sina uit friesland schreef op 25/02/2006 om 02:47:
Las met stomheid bericht van Hans Hoe is het mogelijk dat zoiets bestaat. De centrale gast van Nekka; Kadril kan zich niet vinden in een optreden van Bots. Bots was reeds geboekt! Snappen jullie het?, snap ik het
hanske uit Eindhoven schreef op 24/02/2006 om 15:17:
Tis toch wat,op de eerste Carnavalsdag krijgt Bots te horen dat het eerste, reeds vorig jaar afgesproken optreden in 2006,in het Sportpaleis te Antwerpen op 21 April niet doorgaat!! Waarom??? Omdat de centrale gast op het Nekka Bots niet in de programmering vind passen. Je lacht werkelijk je lul uit je broek als je op deze manier moet ervaren hoe sommige artiesten met hun macht omspringen,m.a.w. een groep als Bots niet in hun omgeving dulden.Dus manipuleren zij de omgeving en meestal komt het er op neer dat ze bang zijn voor het succes van Bots op live-concerten, en dat ze daardoor zelf minder uit de verf komen.Zo,nu weten jullie in ieder geval hoe het komt dat Bots niet optreedt op het grote Nekka op 21 April 2006. Wij zijn benieuwd naar jullie reakties!!!!
hanske uit Eindhoven schreef op 24/02/2006 om 14:57:
Hallo Jordi,Zeven dagen lang is muzikaal ontleend aan een oud Keltisch volkswijsje dat overal in Europa ooit te horen is geweest,dan wel steeds met een andere tekst.Ik heb het liedje voor het eerst gehoord in 1971 op een L.P. van Alan Stivel,een Bretonse folk(rock)zanger met band. In het bretons heet het Son ar Chistr,wat zoveel betekent als Lied van de Cider.Het is van Bots absoluut geen cover maar een eigentijdse muzikale interpretatie(arrangement) met een kompleet andere tekst, dus geen vertaling.Toevallig is Zeven Dagen Lang wel heel bekend geworden en ook weer in meerdere andere talen uitgekomen. Zo is niet alleen de melodie maar ook de Bots-tekst een eigen leven gaan leiden,wat Bots natuurlijk wel tot eer strekt. Houdoe!!!
Paul uit Gent schreef op 24/02/2006 om 14:24:
Allez mannen, wanneer spelen jullie weer eens hier in de buurt? Wordt hoog tijd!
Chris van B uit Lemelerveld schreef op 21/02/2006 om 00:41:
Ik heb jullie een paar keer live gezien eind 70er jaren. Waanzinnig goede concerten. Ik heb wat fragmenten gehoord van de nieuwe cd, ga hem morgen kopen en kom zeker weer kijken als jullie in de buurt spelen. Veel succes!
Jordi S. uit Belgi schreef op 20/02/2006 om 20:23:
Van wie is het nummer 7 dagen lang gecoverd? Hoe heet die kerel weer ? Hij zingt in het Keltisch en Manau heeft hem ook gecoverd met Dans La Vall?e. Ik kan er niet meer opkomen.
Annelies uit Utrecht schreef op 18/02/2006 om 04:36:
Wat goed dat jullie er weer zijn! Mooie cd, alles komt weer boven. Kom gauw spelen hier in de buurt.
Rick uit Vught schreef op 16/02/2006 om 19:25:
Vanmiddag de CD Botsproeven gekocht. Jongens gefeliciteerd! Klinkt als een klok. Bedankt!