Rik Polman

Mijn eerste kennismaking met Bots is vroeg in de jaren 70 geweest. Ik heb toen een optreden van hen gezien in Ter Apel. Zij hadden net hun eerste plaat uit en liedjes als ‘De man’ en ‘Snotneus ’waren voor ons echte krakers.

Pas jaren later durfde ik het aan om zelf als muzikant de baan op te gaan. Eind jaren ‘80 belandde ik als student in Eindhoven. Het was de tijd van New Wave; foute kapsels, foute kleding en veel rare, koude muziek. In de jaren 70 woonden mijn ouders in Duitsland en hierdoor leerde ik ook de Duitse popmuziek kennen. Je had daar bands die er voor duizenden mensen speelden terwijl ze hier totaal onbekend waren. Eloy, Kraan ,Birth control, Jane Grobschnitt, Frumpy, Udo lindenberg.Veel van deze bands heb ik live gezien. Ik woonde in die tijd in Nederland op kamers maar ik heb nog steeds hele warme herinneringen aan de weekends die ik in Duitsland met mijn  vrienden doorbracht. Kwam er toen ook achter dat er heel veel ontzettend toffe Duitsers zijn!

Na mijn studententijd heb ik een aantal jaren in de psychiatrie gewerkt. Uiteindelijk bleef de muziek mij trekken  en besloot ik het er op te wagen. Door toeval belandde ik in de jaren 80 in het jeugdtheater  en  ik speelde bij gezelschappen in Tilburg, zoals Pielekepoep, een projekt naast de Veulpoepers en in Antwerpen bij Tie 3. Later in de jaren 90 heb ik nog 6 seizoenen in Eindhoven met de gebroeders Habbakuk getoerd (Mario van Erp en Frans Baudion). Frans had jaren met V.O.F. de kunst gespeeld en met hem schreef ik veel liedjes voor de jeugdvoorstellingen.

Uiteindelijk ontmoette ik Bart Brouwer (Flying Spiderz) en Renée Frankhuizen (Slagerij van Kampen) voor een sessie. Met hen richtte ik ‘Betty Blue’ op.

Met deze band speelden we iedere maand in ‘Kaffee De Groot’.

Eén van de eigenaren was Hans Sanders. Hans had dit café gekocht na zijn vele toeren met Bots. Regelmatig plugde hij zijn gitaar bij ons in. Graag had Hans het over zijn vele toeren door Nederland en Duitsland.

Hans vroeg mij, na het uitkomen van het album ‘Paradijs’, om met Bots mee te spelen als gitarist en meekwèker, zoals hij dat noemde. Ik heb uiteindelijk een tournee door België meegedaan.

Na al die jaren is het een grote eer om al die mooie liedjes van hem te mogen zingen.